Prikaz vseh 2 rezultatov

OKSIMETRI

Oksimetri so medicinske naprave, ki se uporabljajo za merjenje nasičenosti kisika v krvi (SpO2). SpO2 predstavlja odstotek kisika, ki je povezan s hemoglobinom v rdečih krvnih celicah in se prenaša po telesu. Oksimetri so običajno majhne in prenosne naprave, ki jih je mogoče pritrditi na prst, uho ali drug del telesa, kjer se lahko izvaja neinvazivno merjenje SpO2.

Kako deluje oksimeter? Oksimeter deluje tako, da pošlje dve valni dolžini svetlobe skozi tkiva, na primer skozi prst. Hemoglobin, ki je vezan na kisik, absorbira svetlobo na različnih valovnih dolžinah. Oksimeter nato izmeri to absorpcijo svetlobe in izračuna nasičenost kisika v krvi.

Za kaj se uporablja oksimeter? Oksimetri so izjemno uporabni medicinski pripomočki, ki se uporabljajo v različnih okoljih in stanjih, kot so:

  1. Bolnišnice in intenzivna nega: V bolnišnicah se oksimetri pogosto uporabljajo za nenehno spremljanje vitalnih znakov pacientov, še posebej tistih, ki so na mehanski ventilaciji ali imajo dihalne težave.
  2. Domača uporaba: Preprosti prenosni oksimetri so na voljo za domačo uporabo in so koristni za spremljanje SpO2 pri bolnikih s kroničnimi pljučnimi boleznimi, kot je KOPB, ali srčnimi težavami.
  3. Šport in visokogorske aktivnosti: Oksimetri so postali priljubljeni tudi v športnih krogih in med avanturisti, saj lahko pomagajo pri spremljanju ravni kisika med vadbo ali v ekstremnih višinah.
  4. Spremljanje spanja: Nekateri oksimetri so namenjeni tudi spremljanju SpO2 med spanjem, kar je koristno pri prepoznavanju spalnih apnejev in drugih dihalnih motenj med nočnim počitkom.

Oksimetri so postali nepogrešljiva medicinska oprema, saj omogočajo hitro, enostavno in neinvazivno merjenje nasičenosti kisika v krvi. S pravočasnim odkrivanjem morebitnih težav pri nasičenosti kisika, lahko zdravstveni delavci pravočasno ukrepajo in zagotovijo ustrezno zdravljenje ter oskrbo pacientov.

Ni na zalogi
45,98  z DDV
29,30  z DDV

V kolikor potrebujete še kakšno doatno informacijo nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.