Prikaz vseh 23 rezultatov

Medicinske naprave igrajo ključno vlogo pri diagnostiki, spremljanju in zdravljenju različnih zdravstvenih stanj. Te naprave omogočajo natančno merjenje in spremljanje vitalnih znakov ter pomagajo bolnikom in zdravstvenemu osebju pri učinkovitem upravljanju bolezni. Tukaj je nekaj primerov medicinskih naprav:

  1. Merilnik krvnega tlaka: Merilnik krvnega tlaka je nepogrešljiva naprava za vsakodnevno spremljanje krvnega tlaka. Ta preprosta in neinvazivna naprava omogoča natančno merjenje krvnega tlaka, ki je ključnega pomena pri odkrivanju hipertenzije in drugih srčno-žilnih težav.
  2. Termometer: Termometer je ena najpogosteje uporabljenih medicinskih naprav. Omogoča natančno merjenje telesne temperature, kar je ključno pri spremljanju in prepoznavanju znakov okužb ali drugih zdravstvenih težav.
  3. Stimulator mišic: Stimulator mišic je naprava, ki se uporablja za spodbujanje mišic, kar je lahko koristno pri rehabilitaciji po poškodbah ali operacijah ter pri lajšanju bolečin pri nekaterih mišičnih težavah.
  4. Inhalator: Inhalator je naprava, ki omogoča dostavo zdravil neposredno v dihalne poti. Uporablja se pri zdravljenju različnih dihalnih težav, kot so astma ali kronična obstruktivna pljučna bolezen (KOPB).
  5. Merilec krvnega sladkorja: Merilec krvnega sladkorja je naprava, ki omogoča bolnikom s sladkorno boleznijo redno spremljanje ravni glukoze v krvi. S tem pomaga pri učinkovitem upravljanju sladkorne bolezni in preprečuje morebitne zaplete.
  6. Oksimeter: Oksimeter je naprava, ki se uporablja za merjenje nasičenosti krvi s kisikom. Običajno se pritrdi na prst ali uho in pomaga pri zgodnjem odkrivanju hipoksije (pomanjkanja kisika v tkivih) ter pri spremljanju stanja bolnikov v intenzivni negi.
  7. Pedalnik: Pedalnik je naprava, ki se uporablja za izvajanje vaj za noge. Uporablja se v rehabilitaciji po poškodbah ali operacijah spodnjih okončin ter pri lajšanju simptomov pri nekaterih stanjih, kot je periferna arterijska bolezen.

Napredna tehnologija in stalni razvoj medicinskih naprav prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja bolnikov ter olajšujejo delo zdravstvenega osebja pri nudenju najboljše možne oskrbe.


Kontaktirajte naše osebje in z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri izdelka, ki bo primeren za vas.