Prikaz vseh 5 rezultatov

PREVENTIVNE KOMPRESIJSKE DOKOLENKE

Preventivne kompresijske dokolenke so posebne dokolenke, ki so namenjene preprečevanju težav s cirkulacijo, zlasti v spodnjih okončinah. Te dokolenke ponujajo blažjo kompresijo v primerjavi z medicinskimi kompresijskimi nogavicami, ki so predpisane za zdravljenje specifičnih zdravstvenih stanj. Preventivne kompresijske dokolenke so še posebej priljubljene med ljudmi, ki se ukvarjajo s stoječimi ali sedečimi poklici, športniki in tistimi, ki želijo izboljšati cirkulacijo in zmanjšati utrujenost nog.

10,58 18,20  z DDV
11,26 19,85  z DDV
12,26 20,85  z DDV

Kako delujejo preventivne kompresijske dokolenke? Preventivne kompresijske dokolenke delujejo s pritiskom, ki ga izvajajo na mišice in vene spodnjih okončin. Ta pritisk pomaga izboljšati pretok krvi nazaj proti srcu in zmanjšuje zastoj krvi v venah, kar zmanjšuje otekanje, nelagodje in utrujenost nog. Preventivne kompresijske dokolenke lahko tudi pomagajo preprečiti razširitev ven in pojav krčnih žil.

Za koga so primerne preventivne kompresijske dokolenke? Preventivne kompresijske dokolenke so primerne za različne skupine ljudi, še posebej za tiste, ki se soočajo z naslednjimi situacijami:

1. Stoječe ali sedeče delo: Ljudje, ki imajo poklice, pri katerih morajo dolgo časa stati ali sedeti, lahko uporabijo preventivne kompresijske dokolenke za izboljšanje cirkulacije in zmanjšanje utrujenosti nog.

2. Športniki: Preventivne kompresijske dokolenke so priljubljene med športniki, saj lahko pomagajo izboljšati cirkulacijo, zmanjšati mišično utrujenost in pospešiti okrevanje po intenzivni vadbi.

3. Potovanje: Ljudje, ki dolgo časa potujejo, zlasti med letom, imajo povečano tveganje za zastajanje krvi v nogah. Preventivne kompresijske dokolenke lahko pomagajo preprečiti to težavo.

4. Nosečnice: Nosečnice, ki imajo otekanje nog ali težave z venskim povratnim pretokom, lahko uporabijo preventivne kompresijske dokolenke za lajšanje simptomov in podporo cirkulaciji.

Pomembno je, da se preventivne kompresijske dokolenke pravilno prilegajo in da izberete pravo velikost glede na svoje potrebe. Uporaba preventivnih kompresijskih dokolenk lahko pomaga izboljšati kakovost življenja, zmanjšati nelagodje in utrujenost ter preprečiti morebitne težave s cirkulacijo v nogah.