Prikaz vseh 2 rezultatov

ŠPORTNE KOMPRESIJSKE DOKOLENKE

Športne preventivne kompresijske dokolenke so posebne vrste nogavic, ki so zasnovane za uporabo med športnimi aktivnostmi. Te dokolenke ponujajo enakomerno kompresijo mišicam spodnjih okončin, kar pomaga izboljšati pretok krvi nazaj proti srcu in zmanjšuje tveganje za utrujenost mišic ter poškodbe.

Kako delujejo športne preventivne kompresijske dokolenke? Kompresijske dokolenke delujejo s pritiskom na mišice in vene nog. Med fizično aktivnostjo, kot je tek, kolesarjenje ali vadba, mišice doživijo stres in pritisk, kar lahko povzroči zastoj krvi v venah. Kompresijske dokolenke pomagajo izboljšati pretok krvi in ​​limfe, kar zmanjšuje otekanje, izboljšuje okrevanje in zmanjšuje tveganje za mišične krče ter poškodbe, kot so preobremenitvene poškodbe ali vnetja kit.

Prednosti športnih preventivnih kompresijskih dokolenk:

Izboljšan pretok krvi: Kompresijske dokolenke pomagajo povečati hitrost pretoka krvi in ​​s tem tudi dovajanje kisika in hranilnih snovi do mišic, kar izboljša njihovo delovanje med športno aktivnostjo.
Zmanjšana utrujenost mišic: S pravilno kompresijo se zmanjšuje tveganje za kopičenje mlečne kisline v mišicah, kar lahko prispeva k manjši utrujenosti in hitrejšemu okrevanju po vadbi.
Podpora mišičnim strukturam: Kompresijske dokolenke nudijo stabilnost in podporo mišičnim strukturam, kar pomaga preprečevati poškodbe, še posebej pri športih, ki vključujejo veliko naporov in obremenitve na mišice.
Zmanjšanje oteklin: Komprimiranje spodnjih okončin lahko pomaga preprečiti otekanje stopal in gležnjev, ki je lahko posledica dolgotrajne športne aktivnosti.

Športne preventivne kompresijske dokolenke so posebej priljubljene med tekači, kolesarji, smučarji in drugimi športniki, saj lahko pomagajo izboljšati njihovo uspešnost, zmanjšati tveganje za poškodbe in pospešiti okrevanje po intenzivni vadbi.


Pred uporabo se posvetujte s strokovnjakom ali prodajalcem, da izberete prave kompresijske dokolenke glede na vaše potrebe in športno dejavnost.