Prikaz vseh 16 rezultatov

PREVENTIVNE KOMPRESIJSKE NOGAVICE

Za koga so primerne preventivne kompresijske nogavice? Preventivne kompresijske nogavice so primerne za širok krog ljudi, zlasti za tiste, ki se soočajo z naslednjimi situacijami:

Preventivne kompresijske nogavice so posebne nogavice, ki se uporabljajo za preprečevanje težav s cirkulacijo, zlasti v nogah. So lažje in ponujajo blažjo kompresijo v primerjavi z medicinskimi kompresijskimi nogavicami, ki so predpisane za zdravljenje specifičnih zdravstvenih stanj. Preventivne kompresijske nogavice so namenjene spodbujanju boljše cirkulacije in zmanjšanju utrujenosti mišic, še posebej pri ljudeh, ki imajo dolgotrajne stoječe ali sedeče poklice ter pri športnikih.

Kako delujejo preventivne kompresijske nogavice? Preventivne kompresijske nogavice delujejo z uporabo nežnega pritiska na mišice in vene spodnjih okončin. Ta pritisk pomaga izboljšati pretok krvi nazaj proti srcu in zmanjšuje zastoj krvi v venah, kar zmanjšuje otekanje in utrujenost nog. Preventivne kompresijske nogavice lahko tudi pomagajo preprečiti razširitev ven in pojav krčnih žil.

  1. Dolgotrajno stoječe ali sedeče delo: Ljudje, ki imajo poklice, pri katerih morajo dolgo časa stati ali sedeti, lahko uporabijo preventivne kompresijske nogavice za izboljšanje cirkulacije in zmanjšanje utrujenosti nog.
  2. Potovanje: Ljudje, ki dolgo časa potujejo, zlasti med letom, imajo povečano tveganje za zastajanje krvi v nogah. Preventivne kompresijske nogavice lahko pomagajo preprečiti to težavo.
  3. Športniki: Preventivne kompresijske nogavice so priljubljene tudi med športniki, saj lahko pomagajo izboljšati cirkulacijo, zmanjšati mišično utrujenost in pospešiti okrevanje po intenzivni vadbi.
  4. Nosečnice: Nosečnice, ki imajo otekanje nog ali težave z venskim povratnim pretokom, lahko uporabijo preventivne kompresijske nogavice za lajšanje simptomov in podporo cirkulaciji.
10,58 18,20  z DDV
11,26 19,85  z DDV
12,26 20,85  z DDV
14,20 18,30  z DDV
14,50 18,50  z DDV

Pomembno je, da se preventivne kompresijske nogavice pravilno prilegajo in da izberete pravo velikost glede na svoje potrebe. Uporaba preventivnih kompresijskih nogavic lahko pomaga izboljšati kakovost življenja, zmanjšati nelagodje in utrujenost ter preprečiti morebitne težave s cirkulacijo v nogah.