Prikaz vseh 14 rezultatov

MEDICINSKE KOMPRESIJSKE NOGAVICE

Kompresijske medicinske nogavice so posebne vrste nogavic, ki so zasnovane za uporabo v medicinske namene, predvsem za izboljšanje cirkulacije krvi in ​​zmanjšanje oteklin ter drugih težav, povezanih z venskimi boleznimi. Te nogavice zagotavljajo enakomerno kompresijo okoli gležnjev in postopoma zmanjšujejo kompresijo navzgor proti kolenu ali stegnom.

Kako delujejo kompresijske medicinske nogavice? Kompresijske medicinske nogavice delujejo z uporabo pritiska, ki se izvaja na noge. Največji pritisk je običajno na gležnjih in se postopoma zmanjšuje proti višjim delom noge. Ta enakomeren pritisk pomaga izboljšati pretok krvi v srce, zmanjšati zastoj krvi v venah ter preprečuje otekanje in nelagodje.

Kako se razlikujejo od preventivnih kompresijskih nogavic? Glavna razlika med kompresijskimi medicinskimi nogavicami in preventivnimi kompresijskimi nogavicami, kot so športne preventivne kompresijske dokolenke, je stopnja kompresije in medicinska namembnost. Kompresijske medicinske nogavice ponujajo močnejšo in prilagojeno kompresijo, ki jo določi zdravnik ali specialist, glede na specifično stanje pacienta.

Za koga so primerne kompresijske medicinske nogavice? Kompresijske medicinske nogavice so še posebej koristne za ljudi z naslednjimi stanji:

  1. Venska insuficienca: To je stanje, pri katerem vene ne delujejo pravilno, kar lahko privede do otekanja, krčnih žil in drugih venskih težav.
  2. Tromboza: Kompresijske medicinske nogavice se pogosto uporabljajo za preprečevanje in zdravljenje tromboze (nastajanje krvnih strdkov) pri bolnikih z visokim tveganjem.
  3. Pooperativno okrevanje: Po operacijah, zlasti na spodnjih okončinah ali trebuhu, lahko kompresijske medicinske nogavice pomagajo zmanjšati tveganje za nastanek krvnih strdkov.
  4. Nosečnice: Nosečnice, ki imajo otekanje nog ali druge venske težave, lahko uporabijo kompresijske medicinske nogavice za lajšanje simptomov.
20,59 44,58  z DDV
22,23 35,29  z DDV

Pomembno je, da se kompresijske medicinske nogavice pravilno prilegajo in da jih uporabljate v skladu s priporočili zdravnika. Pravilna uporaba kompresijskih medicinskih nogavic lahko pomaga izboljšati kakovost življenja, zmanjšati nelagodje in preprečiti morebitne zaplete povezane z venskimi težavami.