Univerzalna opornica za kontrolo gibanja kolkov po operaciji

279,50  z DDV

Kirurška nadomestitev kolka je postopek, pri katerem zdravnik kirurško odstrani boleč kolčni sklep z artritisom in ga nadomesti z umetnim sklepom, ki je pogosto izdelan iz kovinskih in plastičnih komponent. Ta operacija je pogosto edini način za lajšanje bolečin in izboljšanje hoje. Po postopku mora bolnik naslednji dan ostati v pokončnem položaju. Na žalost se je treba do 12 mesecev po operaciji zamenjave kolka izogibati zasuku ali zvijanju prizadete noge. Pacient tudi ne sme prekrižati vpletene noge mimo srednje črte telesa niti obrniti vpletene noge navznoter in se ne upogibati v kolku mimo 90 stopinj. Vse te dejavnosti lahko poškodujejo “nov sklep”, zato bo morda potrebna še ena zamenjava kolka. Za zagotovitev varnosti mora bolnik razmisliti o uporabi opornice za kolke VIPERmax z inovativnim sistemom za kontrolo spodnjih okončin »Hip Joint Control Flex«. VIPERmax opornica za kolk je namenjena stabilizaciji in kontroliranemu gibanju kolčnega sklepa. Zahvaljujoč inovativni konstrukciji opornica zagotavlja maksimalno varnost in zaščito. Narejena je iz ActiveDistance materiala, mehkih univerzalnih pasov za trebuh in stegno ter anatomsko oblikovanih monocentričnih opor z nastavljivim zglobom.

Opornica za kolk je narejena iz ActiveDistance materiala, ki predstavlja tri-slojno tkanino narejeno iz udobne pene in dveh neelastičnih plasteh iz poliamida. ActiveDistance ni elestičen material, kar še poveča stabilizacijo. Notranja stran opornice je narejena iz udobnega in mehkega bombaža. Na mehkih delih ortoze v predelu trebuha in stegen so uporabljeni posebni ABS plastični elementi z VELCRO trakovi. opornica je opremljena z inovativnim Press-slide sistemom, ki zagotavlja enostavno nastavitev dolžine opornice.

Opornica VIPERmax ohranja kolk v želenem položaju, krepi sklep in zagotavlja kontrolo kolčnega sklepa po operaciji. Je odlična rešitev za izboljšanje vzorca hoje in zdravljenje oslabljenih mišic. Posebnost opornice je ta, da je univerzalne velikosti in se prilega osebam, ki imajo obseg stegna od 40 do 70 cm (merjeno 5 cm pod dimljami) in obseg pasu od 75 do 125 cm. S stranskim nastavljivim zglobom lahko nastavimo fleksijo (upogib) in ekstenzijo (izteg) ter addukcijo (primik) in abdukcijo (odmik) v kolčnem sklepu.

Značilnosti:
• Univerzalna velikost (obseg pasu od 75 – 125 cm) in obseg stegna od 40 do 70 cm (merjeno 5 cm pod dimljami)
• Popolnoma nastavljiva, prilagodljiva • Unisex: za ženske ali moške
• Ločeno za levi ali desni kolk

Opornice višjega cenovnega razreda dobavljamo po naročilu kupca. Dobavni rok je lahko tudi 10 delovnih dni, v kolikor izdelek ni v našem centralnem skladišču. Vse informacije dobite na e-mail: info@medicinski.si ali na tel: 03 828 02 31

  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 50€
  • Telefonsko svetovanje strokovnjakinje: +386 41 684 800

Najboljši nasveti o medicinskih izdelkih

Hitra dostava razpoložljivih artiklov

Visoko kvalitetne blagovne znamke

Medicinski pripomočki - pogodbeni partner zzzs

• Po zamenjavi kolka
• Pri izpahu kolka ali potencialni nevarnosti za izpah kolka
• Pri displaziji kolka
• Pri osteoartrozi (osteoartritisu)
• Pri nestabilnosti kolčnega sklepa
• Po operaciji
• Pred operacijo
• Kot imobilizacija kolčnega sklepa
• Pri mišičnih skrčenjih

Leva ali desna stran?

,

Velikost izdelka

Material izdelka

Znamka

reh4mat

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Univerzalna opornica za kontrolo gibanja kolkov po operaciji”

Moški pasovi za oblikovanje trebuha

Pas za oblikovanje trebuha – moški – neopazen

19,99 24,50  z DDV
19,99 24,50  z DDV

Blazine za podlaganje

Ledvena anatomska blazina

29,90  z DDV

Podpora
Uporabnikom

24 h

+386 41 684 800
info@medicinski.si

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite oveščeni o novostih, akcijah in ostalih uporabnih vsebinah.