Univerzalna opornica za kolk s trakovi

77,50 95,60  z DDV

Univerzalna opornica za kolke s trakovi in stranskimi oporami je namenjena osebam, ki potrebujejo podporo kolčnega sklepa pri športnih aktivnostih. Narejena je iz toplotno aktivnega materiala Unipren, ki omogoča prosto kroženje zraka, zato je opornica udobna za nošenje tudi pri višjih temperaturah.
Opornica se zapenja z enim glavnim in dvema dodatnima elastičnima stranskima trakovoma “na ježke”, ki omogočajo odlično stabilizacijo in kompresijo. Opornica je še dodatno opremljena s tremi stranskimi ortopedskimi oporami.
Šport in vaje so priporočene za vse, kljub temu pa lahko slednje pripelje tudi do bolečine. Nekatera najmočnejša področja telesa se lahko poškodujejo, če človek ni ustrezno pripravljen.

Eden najbolj izpostavljenih ogroženih sklepov je kolk. Je eden najmočnejših in najbolj stabilnih delov telesa. Temu pravimo “sklep z žogo in vtičnico” in to je sklep med stegnenico in medenico, kjer je njegova osnovna funkcija podpirati težo telesa tako v statični (npr. stoječem) kot v dinamični (npr. hoja oz. tek) drži. Visoka gibljivost kolkov zahteva oblazinjenje hrustanca vsakič, ko se premika. Sčasoma se lahko hrustanec poškoduje, še posebej, ko je kolk prekomerno porabljen in človek nanj naloži veliko obremenitve. Tudi poškodba kolka je lahko posledica kontaktnega športa ali padca na bok.

Številna različna stanja lahko pri športnikih povzročijo bolečine v kolkih. Eden najbolj priljubljenih je osteoartritis, znan tudi kot “obrabni” artritis. Poleg tega lahko aktivni ljudje trpijo zaradi poškodb mišic (napenjanje ali razteg), vnetja mehkih tkiv (tendonitis, bursitis), poškodb hrustanca, zlomov kosti in udarcev.

Običajno zdravljenje vključuje zdravila in zaščito kolkov. Najboljši izdelek za zaščito kolka pri igranju športa je naša univerzalna športna hip opornica.

Značilnosti:
• Celotna dolžina opornice 45 cm
• Popolnoma nastavljiva, prilagodljiva
• Material: 60% neopren, 40% poliester
• Unisex: za ženske ali moške

Počisti