Univerzalna opornica za gleženj s trakoma in dodatno ojačitvijo

48,90  z DDV

Gleženjski sklep je najbolj kompleksna povezava v človeškem telesu, zakar je tudi pogost razlog obiskai pri ortopedu. Vsak sklep ima fiziološki obseg gibanja. Če je gibanje večje, se gleženj iztegne, še posebej pri aktivnih ljudeh.

Opazimo lahko 3 različne stopnje iztegnjenosti:
1. stopnja (blaga) – ligamenti so rahlo raztegnjeni, pojavijo se majhne modrice in otekline.
2. stopnja (zmerna) – ligamenti so pretegnjeni in malo raztrgani.
3. stopnja (huda) – ligamenti so popolnoma raztrgani, pojavi se nestabilnost gležnja, barve, oteklina in vnetje.

Kako se temu izogniti? Preizkusite našo gleženjsko opornico in se prepričajte, da je preventiva najboljši način za boj proti zvinu!

Posebna, dinamična tkanina in tanka konstrukcija omogočajo uporabo tudi v športnih copatih. V notranjosti opornice najdete dvostranske žičnate opori za večjo stabilnost.

UniPren material je močan, mehak in elastičen, ki omogoča veliko stiskanje gležnja in stabilizacijo. Naša gleženjska opornica ni pletena, tako da med visoko stiskanjem ni mogoče narediti poškodbe na koži. Zunanjo plast UniPrena je enostavno pritrditi, s čemer lahko opornico oblikujete popolnoma po gležnju.

Opornica je anatomske oblike in je zelo elastična, kar pripomore enakomerno razporeditvi energije v vašem sklepu. Mehek in tanek material je zelo udoben, elastični trakovi pa zagotavljajo dodatno stabilizacijo. Je univerzalna in ustreza tako desnim kot levim stopalom za moške ali ženske.

S pomočjo dveh elastičnih trakov lahko podplat popravimo in vzdržujemo v želenem položaju.

Za popravljanje inverzije je potrebno ponovno prilagoditi medialni trak, da dosežete želeno napetost. Za ohranitev stopala v everziji je potrebno ponovno prilagajati stranski jermen. Ko nastavite trakove v boste nogo lahko ohranili v nevtralnem položaju.
Skupna višina izdelka: 19 cm