Trak za koleno skakalca

17,80  z DDV

Nekateri športi zahtevajo veliko skakanja (odbojka, košarka, skok v daljino). Zato poškodbo patelarne tetive imenujemo “koleno skakalca”, ki povzroča vnetje patelarne tetive. Bolniki trpijo zaradi bolečin v prednjem delu kolena. Bolečina se povečuje in poslabša med skokom ali poskakovanjem. Napeto patelarno tetivo povzročajo tudi: skrajšane mišice kvadricepsa in mišice hrbtenice ter slab biomehanski nadzor nad patelofemoralnim sklepom.
Čas za obnovitev je mogoče zabeležiti celo v 12 mesecih!
Zaradi tega je treba uvesti takojšnje in večplastno zdravljenje. Poleg krepilnih vaj uporabljajte tudi naš trak za koleno , ki nudi odlično podporo in olajšanje stresne tetive. Trak za “koleno skakalca” je anatomsko oblikovan in univerzalen trak, opremljen s podporno patelarno blazinico, ki zagotavlja odlično stabilizacijo pokrova kolena. Pašček podpira patelarno tetivo in elastična tkanina zagotavlja odlično stiskanje.

Ta rešitev zmanjšuje bolečino in podpira patelofemoralni sklep. Kolenski trak je izdalan iz UniPrena.

Skakalni kolenski trak razbremenjuje vneto patelarno tetivo in zmanjšuje bolečino. Preprečuje tudi sindromu patelofemoralne bolečine, ki je predvsem posledica pretiranega pritiska patellofemoralnega sklepa zaradi slabe poravnave kolena, kar sčasoma vpliva na površino sklepa za kolenom.