Trak za koleno skakalca s silikonskim vložkom

19,90  z DDV

Nekateri športi so povezani s skakanjem (npr. košarka, odbojka, skok v daljino ali trojni skok). Skakalno koleno, znano tudi kot patelarni tendonitis ali patelarna tendinopatija, je vnetje ali poškodba patelarne tetive, tkiva ki se pridruži pateli (kolenski sklep) na golenici (golenska kost). Skakalno koleno je poškodba, kadar ponavljajoči se gibi povzročijo poškodbe tkiva ali draženje v predelu golenice. Bolniki čutijo bolečino v prednjem kolenu, še posebej med skokom. Bolečina se ne pojavlja samo pri skakanju, zaradi navedenega lahko trpi vsak pri športni aktivnosti.
Zdravljenje patelarnega tendonitisa temelji na obremenitvi tetive patele in vajah. Še več, to neoperativno zdravljenje ima boljše rezultate kot operacija.
V ta namen smo ustvarili naš patella trak s silikonskim vložkom za dušenje vibracij.
Skakalni kolenski pas je bil ustvarjen po pravilu MiniMax (minimalna naprava, največji učinek). To je anatomska opornica s silikonskim vložkom v univerzalni velikosti. Opornica stabilizira patelo tetivo in jo obremenjuje, kar zagotavlja kompresijo. Omogoča zmanjšanje bolečine in sindroma patelofemoralne bolečine (PFPS).
Silikonski vložek v opornici za koleno daje blažilne terapevtske vibracije z vsakim korakom in še vedno obdrži trak na mestu.
Opornica podpira kolenso pokrovko in patelarno tetivo, kar omejuje stres kvadricepsa na golenici in zmanjšuje bolečino. Omogoča preprečevanje proti “chondromalacia patellae” (CMP).

Skakalna opornica za koleno je izdelana iz materiala, prijaznega do kože. Je univerzalne velikosti in ustreza obema nogama.