Opornica za zapestje z dodatno oporo

35,90  z DDV

Distalni radialni zadnjični sklep (DRUJ) ne zagotavlja le supinacije in pronacije podlakti, ampak je ključen tudi za moč oprijema in dvižne sposobnosti posameznikov.

V podlakti delujeta dve sili:
• osna obremenitev, ki jo ustvarijo mišice, da ustvarijo oprijem,
• prečna sila, ki poteka od roke v polmeru do ulnarne glave in je sila teže, proti kateri se mora roka dvigniti.

Med gibanjem podlakti se distalni radialni ulnarni sklep (DRUJ) premika sinhrono s proksimalnim radioulnarnim sklepom. Zaradi tega lahko vsaka poškodba ali deformacija, spremeni funkcijo obeh sklepov.

Dolgotrajna uporaba DRUJ, vključno z dvigovanjem težkih predmetov in preobremenjeno vrtečo se podlakt, lahko povzroči nestabilnost radialnega sklepnega sklepa (DRUJ). Poleg tega lahko sistematična preobremenitev sklepa privede do ulnarnih stiloidnih in distalnih zlomov ulnarja.

Večina poškodb in dislokacij radialnega ulnarnega sklepa (DRUJ) nastane pri vsakodnevnih aktivnostih, kot so fizično delo ali gimnastične vaje. Simptomi nestabilnosti DRUJ in preobremenjenosti ulnarnega stiloida se kažejo kot bolečina in omejeno gibanje pri dvigovanju predmetov.

Običajno zdravljenje temelji na neinvazivnih postopkih, vključno s stabilizacijo in farmakologijo. V resnejših primerih je operacija ključnega pomena.

Najboljša metoda za preprečevanje nestabilnosti radialnega ulnarnega sklepa (DRUJ) je stabilizacija z našo univerzalno opornico za zapestje s posebno podporo ulnarnega stiloida. Ta opornica za zapestje je odlična rešitev tudi pri neinvazivnem zdravljenju in po operacijah. Opornica je opremljena z aluminijasto oporo, ki jo je mogoče prilagoditi po meri. Poseben trak iz Velcra izboljša udobje uporabe upornice.

Dodatni notranji pašček služi kot pomoč pri namestitvi opornice, saj jo lahko namestite le z eno roko.
Opornica je izdelana iz materiala Unipren.

Skupna dolžina izdelka: 17 cm