Opornica za palec – UNIVERZALNA

19,90  z DDV

Sprožilni palec (stenozirajoča tenosinovitis), je boleče stanje, ki povzroča, da se palec zatakne ali zaklene pri upogibanju. Sprožilni palec se pojavi, ko vnetje zoži prostor znotraj ovojnice, ki obdaja tetivo na prizadetem palcu. Če je sprožilni palec hudo izražen, se lahko palec zatakne v upognjenem položaju.

Sprožilni palec je pogostejši pri ženskah kot pri moških in se najpogosteje pojavlja pri ljudeh, starih od 40 do 60 let. Kmetje, delavci v industriji in glasbeniki pogosto dobijo sprožilni palec, saj pogosto ponavljajo gibe s palcem. Tudi kadilci lahko dobijo sprožilni palec zaradi ponavljajoče se uporabe vžigalnika, na primer.

Najpogostejši simptom sprožilnega palca je boleče kliktanje ali trzanje pri upogibanju ali iztegovanju palca. Prav tako lahko opazimo otrdelost palca, občutljivost ali izboklino (vozel) v dlani pri osnovi prizadetega palca, palec, ki se zaklene v upognjen položaj, in ga ni mogoče izravnati. Nezdravljeno stanje lahko povzroči mišične krče in okvaro pri ročnih spretnostih.

Pri farmakološkem in kirurškem zdravljenju je najpomembnejša imobilizacija palca, predvsem med vnetjem. V tem primeru je najboljša izbira naša univerzalna podpora za sprožilni palec in ohranjevalnik palca AM-SP-02.

Naša univerzalna opornica za palec AM-SP-02 je izdelana iz materiala AeroSpace II™.

Naša opornica za palec AM-SP-02 je opremljena z aluminijastim opornim drogom, ki zagotavlja stabilizacijo palca v nevtralnem položaju. Prav tako ohranja mehka tkiva brez raztezanja, zmanjšuje vnetje in spodbuja celjenje. Opornica za palec omejuje le palec in zapestje, medtem ko drugim prstom omogoča popolno gibljivost roke med nošenjem opornice za palec.