Opornica za koleno za stabilizacijo pogačice s trakovi za levo in desno stran

44,90  z DDV

Nenadne poškodbe vključujejo dislokacijo pogačice in zlom. Dislokacija pogačice je posledica oslabitve ligamentov in je povezana s krvavitvami. Pogačica se običajno premika na bočno stran kolena. Zlom lahko povzroči neposreden udarec (npr. brco v koleno ali padec na koleno) ali posredno nenadno krčenje mišice kvadricepsa. Tovrstne poškodbe se pojavljajo v vseh športih in lahko vodijo v kronično nestabilnost pogačice.

Naša kolenska opornica podpira in stabilizira poškodovane, šibke ali artritične kolenske sklepe in patelofemoralni sklep med poklicnimi in športnimi aktivnostmi. Opremljen je z anatomsko oblikovanim luknjo za pogačico ter posebnimi zadnjimi in sprednjimi pasovi, ki zagotavljajo odlično stabilizacijo le te. Poliamidne zaponke omogočajo prilagajanje stopnje kompresije kolena.

Posebna sprednja odprtina preprečuje, da bi se patela premaknila, hkrati pa pomaga pri patelofemoralnih zvinih, izpahih in nestabilnosti.
Opornica je opremljena z kompleti ojačevalnih trakov iz VELCRO traku, elastičnimi ortopedskimi držali in anatomsko oporo za kolena z antimikotičnimi lastnostmi, ki natančno stabilizirajo patelo.
Naša kolenska opornica je zelo priporočljiva za preprečevanje dislokacije pogačice.