Opornica za koleno z nastavitvijo kotov

250,50  z DDV

Aktivni ljudje pogosto trpijo za raztrganim ACL. V ZDA vsako leto opravijo več kot 100 000 operacij kolen (artroskopije )1. Običajno je to povezano s športniki, ki trenirajo z veliko vrtljivi gibi (nogomet, košarka, ameriški nogomet) in smučarji.
Dva križna ligamenta: spredaj (ACL) in zadnji (PCL) igrata ključno vlogo pri stabilizaciji kolena. ACL preprečuje premik golenice (prevodnost) s stegnenico in nadzoruje vrtenje. Funkcija PCL je preprečiti, da stegnenica zdrsne s sprednjega roba golenice in prepreči premikanje golenice na zadnji del stegnenice. Še dva ligamenta MCL in LCL stabilizirata koleno na sprednji strani. Dva meniskusa (medialni in bočni) pomagata pri absorbiranju sil med aktivnostjo, tako da se kosti ne poškodujejo.
Poškodba ACL je lahko izolirana (redko) ali v povezavi s poškodbo MCL, meniskusa ali zgibnega hrustanca.
Neželen, vendar pogost položaj poškodbe se imenuje „brez vrnitve“, kar vključuje valgusno koleno s preusmerjeno rotacijo stegnenice in golenice.
V primeru hude poškodbe ACL, ki je pogosto pogosta z meniskusom, temelji zdravljenje na operaciji – artroskopija. Po operaciji je potrebno imobilizirati sklep v posebni opornici za kolena. Najboljša rešitev kolena zapestnice je naša nova kolenska opornica 4Scope z nastavitvijo gibanja gibanja.
Naša univerzalna opornica za koleno 4Scope je najboljša rešitev za imobilizacijo.
4Scope je lahka opornca, opremljena je z monocentričnimi vretenami, ki omogočajo upogibanje in podaljšan nadzor. Opornice so narejene iz toplo prevlečenega visokokakovostnega aluminija. So anatomske oblike, kar zagotavlja popolno prileganje in stabilizacijo.
Kolenski okvir ima celoten obseg gibalnih tečajov od 30 stopinj podaljšanja do 120 stopinj fleksije s korakom 15 stopinj, ki ga lahko preprosto spremenite brez dodatnih orodij. Tečaji so izdelani iz plastike z ogljikovimi vlakni, zaradi česar so lahki in nevtralni za kožo. Priporočena uporaba: – poškodbe ligamentov (ACL), artroskopija kolena, rekonstrukcija / zamenjava ligamentov (ACL), rekonstrukcija meniskusa.
Opornica za koleno ima dva stegenska in golenska trakova z zaponkami v anatomski obliki. Pasovi se nastavijo na željeno dolžino, kar izboljša popolno prileganje pri različnih nogah.
Opornica je opremljena s sistemom zaponk za hitro sproščanje. Sistem omogoča, da si zaponke zapomnijo dolžino vsakega traka. Po ponovni namestitvi opornice sistem zaponk zagotavlja enako namestitev in kompresijo opornice.

Kolenska opornica je univerzalna velikost za obe nogi.

Opornice višjega cenovnega razreda dobavljamo po naročilu kupca. Dobavni rok je lahko tudi 10 delovnih dni, v kolikor izdelek ni v našem centralnem skladišču. Vse informacije dobite na e-mail: info@medicinski.si ali na tel: 03 828 02 31

Na voljo po naročilu

Šifra: AM-KDX-01/1RE Kategoriji: ,