Opornica za gleženj s trakovi in z dodatno odstranljivo oporo

49,80  z DDV

Obremenitev gležnja in izpah sta pogosti poškodbi. Navedeno privede do odpovedi športnih aktivnosti, kot tudi do operativnega zdravljenja.

Letno se zgodi cca. 360 000 zvinov gležnja. Poškodba je najpogostejša diagnoza pri ortopedskih operacijah. Zaradi zvin agležnja spremenite anatomsko območje gibanja v gležnju, s čemer lahko poškodujete svoje ligamente in sklepno kapsulo.

Zvit gleženj ne potrebuje vedno pomoči ortopeda. Pomoč ortopeda je odvisna od stopnje zvitja gležnja. Prvo stopnjo lahko zdravite sami s hladno terapijo, dvigovanjem noge in stabilizacijo sklepa z zavojem. Druga stopnja zahteva zdravljenje ortopeda in podporo gležnja s profesionalno opornico. Ne pozabite, da je profesionalna medicinska opornica za gleženj učinkovitejša od preproste.
Dve stranski anatomski žični opori učinkovito stabilizirajo sklep. Našo opornico lahko uporabljamo v vseh športnih copatih. Možno je odstraniti žični opori, npr. izdelek oprati. Opornica za gleženj s stransko oporo, tračno konstrukcijo in spiralnimi dinamičnimi žicami zagotavlja odlično stabilizacijo gležnja.

Prednost naše opornice za gleženj je univerzalna stran – primerna je za desno in levo nogo.
Sistem dodatnega traka vam pomaga opornico prilagoditi vsaki obliki gležnja. Opornica za gleženj omogoča ohranjanje stopala v inverziji ali everziji. Glede na naravni položaj stopala lahko stopnico popravimo in vzdržujemo v želenem položaju. Ta rešitev je možna s prilagoditvijo napetosti dveh elastičnih trakov. Za popravljanje inverzije je potrebno ponovno prilagoditi medialni trak, da dosežete želeno napetost. Za ohranitev stopala v everziji je potrebno ponovno prilagoditi stranski jermen. Ko nastavite trakove v standardni napetosti, boste nogo ohranili v nevtralnem položaju.
Opornica za gleženj je narejena iz inovativne tkanine AirDistance III.