Nastavljiva opornica za kolk – dvostranska

315,40  z DDV

Kolk je največji sklep »kroglice in vtičnice« v telesu. Držijo jo ligamenti, kite in sklepna kapsula. Kolčni sklep ustvarjata glava stegnenice (kroglica) in acetabulum (vtičnica). Pokrivajo jih gladki artikularni hrustanec. Omogoča nemoteno in neboleče gibanje. Labrum ustvari pečat kolčnega sklepa in zadrži naravno tekočino, imenovano sinovialna tekočina v kolčnem sklepu.

Displazija kolka pomeni, da je kolčni sklep napačne oblike ali da kolčna vtičnica ni v pravilnem položaju, da bi popolnoma pokrila in podprla glavo stegnenice. Povzroča bolečo nestabilnost kolka in asimetrične gibe. Nezdravljena displazija kolka lahko povzroči napredne deformacije kolka in invalidnost!

Da bi zmanjšali bolečino in tveganje za deformacije kolka, smo v našo ponudbo vključili VIPERdual (AM-SB / 1RE) – inovativno dvostransko opornico kolka z razponom nastavitve gibanja. Dvostranska opornica za kolk je namenjena stabilizaciji in kontroliranemu gibanju obeh kolčnih sklepov. Narejena je iz okvirja za kolk, opornice za stegno, lateralne oporne plošče in nastavljivega 1RE zgloba. S stranskim nastavljivim 1RE zglobom lahko nastavimo fleksijo (upogib) in ekstenzijo (izteg) v kolčnem sklepu za vsakih 15°. opornica omogoča pravilno postavitev medenice v stoječem položaju ali pri učenju hoje. opornica zmanjšuje bolečino in tveganje za deformacijo kolkov.

Značilnosti:
• Popolnoma nastavljiva, prilagodljiva
• Material: 98% poliamid, 2% elastan
• Unisex: za ženske ali moške
• Največja teža uporabnika 75kg

Skupna dolžina izdelka:
min: 53 cm
največ: 67 cm

Opornice višjega cenovnega razreda dobavljamo po naročilu kupca. Dobavni rok je lahko tudi 10 delovnih dni, v kolikor izdelek ni v našem centralnem skladišču. Vse informacije dobite na e-mail: info@medicinski.si ali na tel: 03 828 02 31

  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 50€
  • Telefonsko svetovanje strokovnjakinje: +386 41 684 800

Najboljši nasveti o medicinskih izdelkih

Hitra dostava razpoložljivih artiklov

Visoko kvalitetne blagovne znamke

Medicinski pripomočki - pogodbeni partner zzzs

• Displazija kolkov
• Izpah kolkov
• Obraba kolkov
• Koksartroza
• V zgodnji fazi rehabilitacije in pri učenju hoje po operaciji kolka
• Pri rehabilitaciji pacientov z otrdelostjo oz. omejeno gibljivostjo v kolčnem sklepu
• V vseh primerih po priporočilu zdravnika ali terapevta

ACTIVE PREN – Struktura tega materiala vsebuje luknjičasto neoprensko peno prekrito s poliamidno tkanino, ki zagotavlja udobnost in elastičnost, hkrat pa nudi tudi dober oprijem in primerno kompresijo. Predel, ki je obdan z opornico je zahvaljujoč luknjičavosti dobro zračen in topel. Prednost tega materiala je, da ni pleten in ne vsebuje debele tkanine, ki bi lahko povzročala odrgnine ob čvrstejši namestitvi. Zgradba tkanine omogoča uporabo opornice tudi v ekstremnih pogojih (športnih aktivnostih), ker lahko uporabnikov pot izhlapi skozi posebno mikrotkanino nameščeno med plastmi ACTIV PREN tkanine. Material: 98% poliamid, 2% elastan

Leva ali desna stran?

Velikost izdelka

Material izdelka

Znamka

reh4mat

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nastavljiva opornica za kolk – dvostranska”

Moški pasovi za oblikovanje trebuha

Pas za oblikovanje trebuha – moški – neopazen

19,99 24,50  z DDV
19,99 24,50  z DDV

Blazine za podlaganje

Ledvena anatomska blazina

29,90  z DDV

Podpora
Uporabnikom

24 h

+386 41 684 800
info@medicinski.si

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite oveščeni o novostih, akcijah in ostalih uporabnih vsebinah.