Nastavljiva opornica za kolk – dvostranska

315,40  z DDV

Kolk je največji sklep »kroglice in vtičnice« v telesu. Držijo jo ligamenti, kite in sklepna kapsula. Kolčni sklep ustvarjata glava stegnenice (kroglica) in acetabulum (vtičnica). Pokrivajo jih gladki artikularni hrustanec. Omogoča nemoteno in neboleče gibanje. Labrum ustvari pečat kolčnega sklepa in zadrži naravno tekočino, imenovano sinovialna tekočina v kolčnem sklepu.

Displazija kolka pomeni, da je kolčni sklep napačne oblike ali da kolčna vtičnica ni v pravilnem položaju, da bi popolnoma pokrila in podprla glavo stegnenice. Povzroča bolečo nestabilnost kolka in asimetrične gibe. Nezdravljena displazija kolka lahko povzroči napredne deformacije kolka in invalidnost!

Da bi zmanjšali bolečino in tveganje za deformacije kolka, smo v našo ponudbo vključili VIPERdual (AM-SB / 1RE) – inovativno dvostransko opornico kolka z razponom nastavitve gibanja. Dvostranska opornica za kolk je namenjena stabilizaciji in kontroliranemu gibanju obeh kolčnih sklepov. Narejena je iz okvirja za kolk, opornice za stegno, lateralne oporne plošče in nastavljivega 1RE zgloba. S stranskim nastavljivim 1RE zglobom lahko nastavimo fleksijo (upogib) in ekstenzijo (izteg) v kolčnem sklepu za vsakih 15°. opornica omogoča pravilno postavitev medenice v stoječem položaju ali pri učenju hoje. opornica zmanjšuje bolečino in tveganje za deformacijo kolkov.

Značilnosti:
• Popolnoma nastavljiva, prilagodljiva
• Material: 98% poliamid, 2% elastan
• Unisex: za ženske ali moške
• Največja teža uporabnika 75kg

Skupna dolžina izdelka:
min: 53 cm
največ: 67 cm

Opornice višjega cenovnega razreda dobavljamo po naročilu kupca. Dobavni rok je lahko tudi 10 delovnih dni, v kolikor izdelek ni v našem centralnem skladišču. Vse informacije dobite na e-mail: info@medicinski.si ali na tel: 03 828 02 31